Affaldsindsamling – 22 april 2018

Affaldsindsamling i Uvelse – igen en ”ren” succes.

På et initiativ fra Danmarks Naturfredningsforening og Hillerød Forsyning havde Lokalrådet for Uvelse-Lystrup søndag d. 22. april inviteret til affaldsindsamling på gader og veje i Lokalområdet. 30 – 40 voksne, børn (og hunde) tog imod udfordringen og samlede på et par timer ca 40 sække med affald. Deltagerne var inddelt i fem hold og alle kom i mål, så hele lokalområdets veje og stier burde nu være støvsuget for affald.
Hillerød Forsyning stillede op med container til såvel det brændbare affald som metal og flasker. Lokalrådet sponserede efter endt dåd is til børnene samt øl og sodavand til alle deltagerne. På billedet ses et udsnit af indsamlerne, der nød det gode vejr – kombineret med at man gjorde en ”god gerning” for det lokale miljø.
Selvfølgelig var der en del affald der skulle samles op, men til deltagernes store tilfredshed kunne endnu engang konstateres at lokalområdets stier og veje synes ”støvsuget” for de hundeposer der blot for år siden blev smidt på stier og veje. Årsagen er frivilliges opstilling af dertil indrettede beholdere på de mest befærdede ”hundeluftnings-arealer”. En ”ikke-kommunal” – frivillig ordning – der nu til alles tilfredshed har eksisteret i fire år med usædvanligt positivt resultat (til efterfølgelse for alle andre lokalområder der måtte lide under problemet med efterladte hundeposer).

Aksel Hauge Pedersen
form. for Lokalrådet for Uvelse-Lystrup

 

Bogmærk permalink.

Lukket for kommentarer.